ШТО ЈА ПРАВИ ЉУБОВТА ВИСТИНСКА

SIGMA водич за важните нешта во вистинските љубовни приказни

Парадокси на љубовта

„Отсутноста ја остри љубовта, а присутноста ја засилува“. – Вилијам Шекспир

Прочитај
1-4

Љубовта – универзален јазик

„Што е пекол? Јас тврдам дека е страдањето за...

Прочитај
1

ЉУБОВ – Една душа во две тела

Бакнежот е прекрасен трик на природата кој има за цел да го прекине говорот кога зборовите се излишни

Прочитај

ЉУБОВ – Една душа во две тела

Бакнежот е прекрасен трик на природата кој има за цел да го прекине говорот кога зборовите се излишни

Прочитај
2

Неограничена љубов

Едноставно „те сакам“ значи многу повеќе од пари...

Прочитај
33
33
nth2

Кога те води ЉУБОВТА

Кога ќе сфатиш дека остатокот од животот сакаш да го по...

Прочитај
ss1

„Едно СРЦЕ само за ТЕБЕ“

Од сите форми на претпазливост, најфатална за вистинската среќа е претпазливоста во љубовта

Прочитај
sw-1

СЕГА и ЗАСЕКОГАШ

И на крајот, љубовта која ја земаш, е еднаква на љубовта која ја создаваш

Прочитај
4

„ПУЛС на љубовта“

„Кога човекот знае зошто сака, тогаш не сака вистински....

Прочитај

Срца полни ЉУБОВ

Кога ти припаѓам на тебе, тогаш конечно си припаѓам на ...

Прочитај
n2
lv3
tt3
gg2

Заедно сме БЕЗВРЕМЕНСКИ!

Срцата никогаш нема да бидат практични сè додека не се ...

Прочитај
j1

Љубовта е дар на животот

Љубовта е сама по себе награда а омразата е сама по себе казна!

Прочитај
b2

Добрина и стрпливост за вечна љубов

„Тврдам дека ништо не му е тешко на оној кој ...

Прочитај
bm1

Љубиш значи ЖИВЕЕШ!

На цветот му треба сонце да стане цвет, а на човекот љубов за да стане човек.

Прочитај

Љубиш значи ЖИВЕЕШ!

На цветот му треба сонце да стане цвет, а на човекот љубов за да стане човек.

Прочитај
r2

„Убавината избледува, но ЉУБОВТА останува“

„Ако љубовта не е лудост, тогаш не е љубов.“...

Прочитај
b3
a3
v2

Отпечаток на љубовта

Најдоброто нешто врз кое може да се потпре човек во жив...

Прочитај
ab1

Анета и Бојан

За љубовта може да се каже исто што и за уметноста: оној што умее да го сака само она што е големо и бескрајно, посиромашен е од оној што и ситницата го восхитува“ – Херман Хесе

Прочитај
Januari_DragicaPetar1

Љубовна сплотеност

„Љубовта е ветување, љубовта е сувенир, кога еднаш ќе се даде, никогаш не се заборава, не дозволувајте никогаш да исчезне” – Џон Ленон

Прочитај
mj2

ДА за нов животен почеток

Што е љубовта и како се создава воопшто не е важно. Дов...

Прочитај
ss2

Сања и Сашко

„ЉУБОВНА ЕНИГМА“...

Прочитај

Љупка и Силвестер

„ОДРАЗОТ НА СРЕЌАТА“...

Прочитај
ljupka-i-silvester
vv1

Валентина и Владимир

„Вечноста на насмевката“

Прочитај
da2

Даниела и Атанас

„Љубовта е сега!“...

Прочитај
dd1

Мила и Антонио Јовановски

„Животот нема цел само да се пронајдете себеси. Животот ви дава можност и да се создадете себеси“ – Џорџ Бернард Шо

Прочитај

Лалица и Горан Перкови

„Љубовта е создадена од една душа која живее во две тел...

Прочитај
ll2