• E-MAIL
  • /   Сподели

Гласот на Љубовта

Теодора и Александар

„На цветот му треба сонце да стане цвет, а на човекот љубов за да стане човек.“ – Фил Босманс

„Тој не е совршен. Не сум ниту јас. Ниту двајцата било кога ќе бидеме совршени. Но, ако тој може да ме насмее барем еднаш, да ме наведе на размислување барем два пати и ако признае дека е човечко суштество склоно кон грешки, знам дека сум несовршена кога сум со него. Тоа е она што ми е потребно секој ден и во секој момент, свесноста дека е секогаш до мене, без разлика дали е физички присутен или со мислите, знам дека сум со него до бескрајност.

Љубовта е глас кој ја надминува секоја тишина. Надеж која го победува секој страв. Сила која е посилна од секоја слабост и вистина која се слуша побрзо од сончевите зраци.

„Во аритметиката на љубовта еден плус еден е еднакво на бесконечност, а два минус еден е еднакво на нула.“ – Мињон Меклафлин