• E-MAIL
  • /   Сподели

ДА за нов животен почеток

Маја и Трајче

Што е љубовта и како се создава воопшто не е важно. Доволно е човекот да верува во силата на сопствените емоции.

Единствено нашиот одговор на љубовта е оној што нè разликува во перцепцијата која што ја имаме.

„Љубовта не е константна и статична животна одлука, еден поглед и насмевка се доволен знак дека вистинските вредности во животот немаат изглед, форма, а сепак имаат огромен ефект и влијание врз секој наш чекор и предизвик. “

Љубовта е една голема мистерија која секој сака да ја разреши и разоткрие. Секогаш ќе постои  желбата за осознавање на изворот на страста и искрената љубов.

Незрелата љубов вели: „Те сакам, бидејќи ми требаш“. Зрелата љубов вели: „Ми требаш, бидејќи те сакам!“ – Ерих Фром