• E-MAIL
  • /   Сподели

Добрина и стрпливост за вечна љубов

Ана и Бодан

„Љубовта има две нешта кои ја пратат: добрината и стрпливоста.“ – Данте Алигиери

Љубовта е вечна инспирација за човековото творење. Љубовта иако се пренесува на многу едноставен, сепак има силно и незаменливо значење.

„Величината на еден човек се огледува во длабочината на неговите убедувања, височината на неговите амбиции, широчината на неговата љубезност и досегот на неговата Љубов! Сечија љубовна приказна има посебен почеток и искра, но на крај се се сведува на можноста да се доживеат чувства на мир, задоволство и среќа. Среќата во животот произлегува од енергијата и вниманието од луѓето со кои сме опкружени, односно од синергијата со сопствената сродна душа“

Клучната алка за успешна и вечна врска се состои од стрпливоста, добрината и комуникацијата.

„Тврдам дека ништо не му е тешко на оној кој љуби.“ – Цицерон