• E-MAIL
  • /   Сподели

Кога те води ЉУБОВТА

Мими и Александар

„Љубовта не е чувство на приврзаност, туку постојана желба да му го дадеме сето добро на оној кого го сакаме.“ – Клајв Луис

Кога те води љубовта не можеш да бидеш тажен, нервозен или несреќен. Можеш да бидеш само благодарен што го доживуваш најскапоценото чувство што може да постои.

„Најдобриот вид на љубов е оној кој ќе ја разбуди душата и ќе не натера да бараме повеќе, ќе запали оган во срцето, а на умот ќе му обезбеди мир. Тоа ми го даде ти, а се надевам дека и јас ќе можам да ти го обезбедам тоа, засекогаш. Кога ти припаѓам тебе, тогаш конечно си припаѓам и самиот на себе“

„Кога ќе сфатиш дека остатокот од животот сакаш да го поминеш со некого, тогаш сакаш тој остаток да почне што поскоро“ – Били Кристал