• E-MAIL
  • /   Сподели

Научи да САКАШ!

Ратка и Михаил

„Го пронајдов совршениот парадокс – ако сакаш сè додека не те заболи, нема да почувствуваш повеќе болка, туку само повеќе љубов“, Мајка Тереза

Љубовните патувања се вечни. Секој нов ден со нов љубовен предизвик и патешествие.

„Што е љубовта? Дали е првиот поглед кон симпатија? Дали е првиот бакнеж? Дали се очи полни со среќа, самодоверба и харизма? Дали љубењето се учи? Овие прашања водат до бескрај. Сепак, одговорот е ист за сите – Љубовта е насекаде! Но, вистинската љубов кон партнерот не може да се објасни со збор, туку само со дела. Таа љубов е безвременска и неопишлива. Треба само да се доживее во вистинско светло и со вистинската личност“

Срце полно со љубов е почетокот на целото знаење на светот.

„Љубовта е слепа. Ќе ти го земе умот. Она за кое мислите дека е љубов, не е. Морате да го воздигнете вашиот ум“ – Ив