• E-MAIL
  • /   Сподели

Отпечаток на љубовта

Невенка и Војо

„Ако викаш, сите ќе те слушнат. Ако шепотиш ќе те слушне само оној кој е близу до тебе, но ако молчиш ќе те слушне само тој што те љуби.“ – Махатма Ганди

Начинот на кој луѓето ја доживуваат љубовта и што преставува тоа за нив, пред сè зависи од карактерот и спиритуалниот развиток.

„Љубовта е симбол на повеќе чувства кои се движат од едноставни лични задоволства или желби, па сè до длабока интерперсонална поврзаност проследена со различни видови на добрина, сочувство и искрена грижа за доброто на другите. На почеток не го сфаќав сето тоа значење и овие зборови ми изгледаа излишни, но со тек на времето сфатив што се крие под површината на зборот љубов и какво неверојатно влијание има врз сè што се случува во мојот живот.”

Најдоброто нешто врз кое може да се потпре човек во животот е неговиот партнер.

Време е за заеднички животен почеток.