• E-MAIL
  • /   Сподели

СЕГА и ЗАСЕКОГАШ

Ана и Мено

„Може да бидеш само обична личност во овој свет, но за некого ти си цел свет“ – Габриел Гарсија Маркес

Знаеме дека сме заљубени оној момент кога не сакаме да потонеме во сон, бидејќи реалноста е далеку подобра и поубава од било кој сон.

„Јазикот на љубовта е универзален, а толку различен. Секој го доживува на различен начин и со различна емоција. Сретнуваш илјадници луѓе и никој од нив не те допира. И тогаш запознаваш една личност и твојот живот е променет засекогаш. Допирот, погледот, насмевката и очите се начинот на комуникација во светот на љубовта. Без нив секоја емоција би била извишна“

Најдобрата љубов е онаа која ти ја буди душата, која те тера да достигнеш повеќе, која вгнездува оган во нашите срца и ни носи мир во нашите умови.

„И на крајот, љубовта која ја земаш, е еднаква на љубовта која ја создаваш“ – Пол Меккартни