• E-MAIL
  • /   Сподели

Срца полни ЉУБОВ

Сашка и Ѓорѓи

„Кога ти припаѓам на тебе, тогаш конечно си припаѓам на самиот себеси.“ – Микеланџело Бунароти

Што се случува кога луѓето ќе си ги отворат срцата? Стануваат подобри. Стануваат безвременски. Стануваат единство.

„Најдобрата љубов е онаа која ти ја буди душата, која те тера да достигнеш повеќе, која вгнездува оган во нашите срца и ни носи мир во нашите умови. Ова е тоа што се надевам дека ќе ти го дадам засекогаш. Будењето е поубаво, смеењето е посмешно и животот е подолг. Полното срце не може да прелие, може само да го зголеми својот капацитет“

Понекогаш срцето го гледа она што е невидливо за очите.

„Љубовта која ја даваме е еднаква со љубовта која ни останува.“ – Елберт Хабард