• E-MAIL
  • /   Сподели

Љубовна сплотеност

Драгица и Петар

„Љубовта е ветување, љубовта е сувенир, кога еднаш ќе се даде, никогаш не се заборава, не дозволувајте никогаш да исчезне” – Џон Ленон

Начинот на кој луѓето ја доживуваат љубовта и што преставува тоа за нив, пред сè зависи од карактерот и спиритуалниот развиток.

„Љубовта не ја измислил човекот – таа отсекогаш постоела, и ќе постои. За мене љубовта е совршенство. Немам зборови за тоа колку сум благодарна што можам да кажам дека сум искусила љубов во вистинска смисла на зборот. Луѓето сакаат. И најмрачните луѓе кои тврдат дека не постои љубов не сфаќаат дека и тие сакаат, само на многу поинаков начин. Свој начин.”

Љубовта е како воздухот што го дишеме. Не ја гледаме, но ја чувствуваме. Не се објаснува со зборови.

Љубовта е алфа и омега.

Januari_DragicaPetar4 Januari_DragicaPetar3