• E-MAIL
  • /   Сподели

Љубовта е дар на животот

Ивана и Ѓорѓи

 „Кога човекот знае зошто сака, тогаш не сака вистински.“ – Јесенски

Вљубените се гледаат само себе си од сите останати, а забораваат дека останатите ги гледаат нив.

„Љубовта е предизвик. Љубовта е нов животен тек. Љубовта е најскапоцен дар што постои во универзумот. Дар што ти овозможува младост на срцето и зрелост на душата. Што може човек повеќе да посака?“

Љубовните приказни кај луѓето придонесуваат со целосна психолошка и физичка преродба. Секој на различен начин ја доживува и прифаќа љубовта, но кај секој љубовта предизвикува бран од емоции и промени.

Љубовта е сама по себе награда а омразата е сама по себе казна!