• E-MAIL
  • /   Сподели

ЉУБОВ – Една душа во две тела

Зорица и Тоше

„Подобро е да си изгубил и да си љубел отколку никогаш да не си љубел“, Хемингвеј

„Само една личност може да биде причина за светот да се сврти наопаку. Љубовта е бесплатна и слободна. Љубовта не може да биде присилена. Таа е вечна загатка и неисцрпна инспирација. За љубовта се војувало и се војува. За неа се урива и се создава. За љубовта се пее и се твори. Таа засекогаш ќе остане најголема муза. Љубовта е пријателство кое ја компонира најубавата музика.“

Љубовта е создадена од една душа која живее во две тела.

„Бакнежот е прекрасен трик на природата кој има за цел да го прекине говорот кога зборовите се излишни. – Ингрид Бергман