ШТО ЈА ПРАВИ ЉУБОВТА ВИСТИНСКА

SIGMA водич за важните нешта во вистинските љубовни приказни

Парадокси на љубовта

„Отсутноста ја остри љубовта, а присутноста ја засилува“. – Вилијам Шекспир

Прочитај

Љубовта – универзален јазик

„Што е пекол? Јас тврдам дека е страдањето за...

Прочитај

ЉУБОВ – Една душа во две тела

Бакнежот е прекрасен трик на природата кој има за цел да го прекине говорот кога зборовите се излишни

Прочитај

ЉУБОВ – Една душа во две тела

Бакнежот е прекрасен трик на природата кој има за цел да го прекине говорот кога зборовите се излишни

Прочитај

Неограничена љубов

Едноставно „те сакам“ значи многу повеќе од пари...

Прочитај

Кога те води ЉУБОВТА

Кога ќе сфатиш дека остатокот од животот сакаш да го по...

Прочитај

„Едно СРЦЕ само за ТЕБЕ“

Од сите форми на претпазливост, најфатална за вистинската среќа е претпазливоста во љубовта

Прочитај

СЕГА и ЗАСЕКОГАШ

И на крајот, љубовта која ја земаш, е еднаква на љубовта која ја создаваш

Прочитај

„ПУЛС на љубовта“

„Кога човекот знае зошто сака, тогаш не сака вистински....

Прочитај

Срца полни ЉУБОВ

Кога ти припаѓам на тебе, тогаш конечно си припаѓам на ...

Прочитај

Заедно сме БЕЗВРЕМЕНСКИ!

Срцата никогаш нема да бидат практични сè додека не се ...

Прочитај

Љубовта е дар на животот

Љубовта е сама по себе награда а омразата е сама по себе казна!

Прочитај

Добрина и стрпливост за вечна љубов

„Тврдам дека ништо не му е тешко на оној кој ...

Прочитај

Љубиш значи ЖИВЕЕШ!

На цветот му треба сонце да стане цвет, а на човекот љубов за да стане човек.

Прочитај

Љубиш значи ЖИВЕЕШ!

На цветот му треба сонце да стане цвет, а на човекот љубов за да стане човек.

Прочитај

„Убавината избледува, но ЉУБОВТА останува“

„Ако љубовта не е лудост, тогаш не е љубов.“...

Прочитај

Отпечаток на љубовта

Најдоброто нешто врз кое може да се потпре човек во жив...

Прочитај

Анета и Бојан

За љубовта може да се каже исто што и за уметноста: оној што умее да го сака само она што е големо и бескрајно, посиромашен е од оној што и ситницата го восхитува“ – Херман Хесе

Прочитај

Љубовна сплотеност

„Љубовта е ветување, љубовта е сувенир, кога еднаш ќе се даде, никогаш не се заборава, не дозволувајте никогаш да исчезне” – Џон Ленон

Прочитај

ДА за нов животен почеток

Што е љубовта и како се создава воопшто не е важно. Дов...

Прочитај

Сања и Сашко

„ЉУБОВНА ЕНИГМА“...

Прочитај

Љупка и Силвестер

„ОДРАЗОТ НА СРЕЌАТА“...

Прочитај

Валентина и Владимир

„Вечноста на насмевката“

Прочитај

Даниела и Атанас

„Љубовта е сега!“...

Прочитај

Мила и Антонио Јовановски

„Животот нема цел само да се пронајдете себеси. Животот ви дава можност и да се создадете себеси“ – Џорџ Бернард Шо

Прочитај

Лалица и Горан Перкови

„Љубовта е создадена од една душа која живее во две тел...

Прочитај